Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép írások
  2017-12-28 20:44:41, csütörtök
 
 



Függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagy, ha jelen vagy, ha figyelsz, mindig nyersz valamit, mindig tanulhatsz valamit. A félelem nem valós. A félelem csak egyetlen helyen, a jövőről alkotott gondolatainkban tud létezni. Saját képzeletünk szüleménye, amely miatt félünk a jelen és a jövő nem létező dolgaitól.
Minden félelemből hozott döntés hibás. Életünk során hány és hány döntést hozunk félelemből?! Olyan dolog alapján, ami nem is létezik?

Életünket sokszor a félelem irányítja. Félünk a sikertől és félünk a kudarctól, félünk a haláltól de élni is félünk, félünk szeretni és szeretve lenni, félünk a tömegtől de félünk a magánytól is, félünk attól, amit nem tudunk, de attól is, amit tudunk. A lista pedig folytatódik.

De honnan ez a sok félelem? Hol gyökerezik ez a mély és zavaró érzés?

Valószínű, hogy a félelem nagy része - főleg ami megakadályoz minket abban, hogy teljes potenciálunkban éljünk - az erős ragaszkodásainkból származik. Azokból a ragaszkodásokból, amelyek még gyermekkorunkban alakultak ki bennünk. Azzal jövünk el otthonról és az iskolapadból, hogy birtokolnunk kell, rendelkeznünk kell dolgokkal és emberekkel.


És ha jobban megfigyeljük, minél többünk van, annál nagyobb a félelmünk. Egy adott ponton pedig azokká válunk, amink van. Eljutunk oda, hogy azok leszünk, amit csinálunk. Az emberek megbámulják a drága autókat, jól megnézik azt, aki kiszáll belőle, házukkal, öltönyükkel, napszemüvegükkel, órájukkal, ékszereikkel, státuszukkal azonosítják őket. A félelem pedig ebből fakad: mi lesz, ha elvesztem mindazt, amivel eddig azonosítottak engem?

Nem rossz az, ha gyűjtesz. De nem mindegy, hogy mit. Olyan dolgokat is gyűjtesz például, amit senki nem vehet el tőled: szeretetet, szerelmet, elismerést, tiszta és szép dolgokat. Halmozhatsz mosolyokat, boldog pillanatokat, simogatást, csöndet, békét, napfelkeltét és napnyugtát, madárdalolást...

Gondolod, hogy félned kellene attól, hogy ezeket elvenné tőled valaki? Ezeket senki nem veheti el tőled, ezért a félelem átalakul békévé és nyugalommá. A madarat az égen nem érdekli a szárnyai alatt elterülő föld, ahhoz túlságosan el van foglalva az égbolttal, annak végtelen szépségével.

A félelem ellenszere a bátorság. Azt mondják, hogy ahányszor csak félelemmel találod szembe magad valamivel kapcsolatban, bátornak kell lenned és szembe kell nézned azzal a dologgal. Ha futni próbálsz és elrejtőzni az érzés elől, sohasem leszel képes megszabadulni a félelemtől. Sokan félnek élni, és azt hiszik, hogy ha elbújnak, akkor attól jobb lesz. Így születtek az élet elől való rejtőzködés mindenféle mesterei, különféle mentsvárak mögé bújva: étel, alkohol, cigaretta, édességek mögé lapulva, agresszivitással, rosszindulatúsággal, rágalmakkal, irigységgel, arroganciával, pénzzel és anyagi javakkal takarózva. Mindennel, ami eltompítja érzékeiket, és amelyekkel becsapják önmagukat.

A félelem nem létezik, az csak a képzeletünk gyümölcse. Úgyhogy éld szabadon az életedet, félelmek nélkül. Hagyd, hogy az élet tiszta vízként folyjék. Így a te életed is ilyen lesz.

"Ahol a félelem véget ér, ott kezdődik az élet." - Osho.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: agresszivitással, napszemüvegükkel, ragaszkodásokból, gyermekkorunkban, potenciálunkban, gondolatainkban, rendelkeznünk, azonosítottak, arroganciával, madárdalolást, megszabadulni, birtokolnunk, ékszereikkel, iskolapadból, státuszukkal, kapcsolatban, pillanatokat, megakadályoz, napfelkeltét, megfigyeljük, folytatódik, irigységgel, képzeletünk, öltönyükkel, rejtőzködés, azonosítják, függetlenül, halmozhatsz, rágalmakkal, megbámulják, szépségével, félelemből, túlságosan, szeretetet, simogatást, elrejtőzni, félelem csak, jövőről alkotott, félelem irányítja, lista pedig, félelem nagy, adott ponton, emberek megbámulják, drága autókat, félelem pedig, félelem átalakul, szárnyai alatt, félelem ellenszere, érzés elől, élet elől, képzeletünk gyümölcse, élet tiszta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ami embereknek lehetetlen, az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kövesd a cowboyt!  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Elköszönt  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogy lehet megtartani  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Nevem  képre írva  Akarat  Soha ne kedvezz...  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Rátalálsz  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kaffka_Margit  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nem tudhatod  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép napot kívánok  Alázat  Png lepke  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
félelem csak, jövőről alkotott, félelem irányítja, lista pedig, félelem nagy, adott ponton, emberek megbámulják, drága autókat, félelem pedig, félelem átalakul, szárnyai alatt, félelem ellenszere, érzés elől, élet elől, képzeletünk gyümölcse, élet tiszta, félelem véget, agresszivitással, napszemüvegükkel, ragaszkodásokból, gyermekkorunkban, potenciálunkban, gondolatainkban, rendelkeznünk, azonosítottak, arroganciával, madárdalolást, megszabadulni, birtokolnunk, ékszereikkel, iskolapadból, státuszukkal, kapcsolatban, pillanatokat, megakadályoz, napfelkeltét, megfigyeljük, folytatódik, irigységgel, képzeletünk, öltönyükkel, rejtőzködés, azonosítják, függetlenül, halmozhatsz, rágalmakkal, megbámulják, szépségével, félelemből, túlságosan, szeretetet, simogatást, elrejtőzni, napnyugtát, mosolyokat, nyugalommá, elismerést, gyökerezik, mentsvárak, emberekkel, helyzetben, amelyekkel, szüleménye, ellenszere, érzékeiket, félelemmel, mindenféle, eltompítja, tanulhatsz, félelemtől, mindennel, dolgokkal, csinálunk, becsapják, születtek, alakultak, órájukkal, takarózva, kudarctól, félelmünk, elvesztem, valószínű, önmagukat, otthonról, származik, gyümölcse, szerelmet, magánytól, édességek, életünket, cigaretta, ahányszor, égbolttal, dolgaitól, irányítja, valamivel, különféle, szabadon, dolgokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1646
  • e Hét: 11755
  • e Hónap: 20938
  • e Év: 73646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.